Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

sâmbătă, 26 decembrie 2015

Revelionul in biserica?!

   Anul Nou se apropie cu pasi repezi, ca si cum nici nu ar fi trecut un an si toata lumea este in stresul ultimelor pregatiri cu privire la petrecerea acestei zile.
   De ce atata graba?  Oare nu ar fi frumos si bineprimit ca si in duminicile de peste an sa ne asiguram programul cu acelasi interes ca pentru revelion , in ideea de a nu lipsi de la Sfanta Liturghie?
Sau cum ne pregatim in detaliu tinutele de revelion , asa sa pregatim starea noastra si pentru Spovedanie sau Impartasanie? Evident ca ar fi.....Insa toate au un inceput si daca tot incepem un an nou, de ce sa nu il incepem asa cum se cuvine?
  Putin cate putin, pas cu pas sa ne indreptam spre Dumnezeu, incepand anul in casa Lui.
  Usile bisericilor si ale manastirilor ne sunt deschise mereu ,chiar si de Anul Nou, alaturi ne stau preoti, semeni de ai nostrii si cu un cuvant de invatatura sigur plecam iar trairea nu are cum sa nu fie de folos.
  Inca mai avem timp pentru stabilirea bisericii unde sa mergem sa participam la slujba de Anul Nou, pentru stabilirea traseului catre o manastire iar o masa cu cateva bunatati sigur se gaseste fiindca Dumnezeu se ingrijeste de asta deoarece si noi ne-am ingrijit de suflet.
  Nu ne opreste nimeni ca dupa participarea la slujba de anul nou sa ciocnim un pahar de sampanie, sa ne facem poze, sa stam la masa cu prietenii, insa grija pentru suflet sa fie prioritara.
  Asa cum multi isi propun pentru o silueta mai supla un nou program de nutritie, asa sa ne gandim si la suflet la un nou "program" pe care sa-l incepem odata cu intrarea in noul an si de aici exemplele pot curge la infinit insa nu trebuie uitat ca totul este trecator si doar sufletul este cel pe baza caruia are loc Judecata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu