Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Prietenia-o alegere


    Cum sa fie oare o viata in singuratate,fara oameni in jurul nostru, fara tangente si doar alaturi de umbra noastra?Ar fi ciudata,trista sau deprimanta ar zice unii insa sa nu uitam ca adevarata singuratate este atunci cand nu Il avem pe Dumnezeu.Traind totusi in lume, suntem inconjurati de oameni, fie vecini, prieteni,colegi etc, persoane pe care nu le putem alege sa fie sau nu in preajma noastra si trebuie sa invatam sa convietuim cu acestea.In ceea ce priveste prieteniile, acestea le putem alege, de aici le nastem, le hranim si le pastram.
   O vorba cunoscuta zice " Cine se aseamana se aduna..." si asa este! Nu-ti poti imparti acel timp liber decat cu persoane dragi tie, daca atunci cand suntem la servici suntem nevoiti sa lucram cu persoane mai putin placute sufletului nostru, macar acea mica bucata de timp liber sa o traim alaturi de oameni dragi.Oamenii dragi poti fi familia insa cercul nu se limiteaza doar aici.
   Prieteniile frumoase sunt acelea ce rezista in timp, in ciuda necazurilor si se intaresc in urma a mai multor amintiri si situatii.Nimic nu este mai frumos ca niste prieteni sa creasca impreuna atat ca varsta cat si social iar impreuna cu ei si prietenia lor.Conteaza foarte mult sa avem aceleasi preocupari ca prietenii nostrii insa punctul de temelie al prieteniei sa fie dragostea pentru Dumnezeu.Atunci cand omul are gandul la Dumnezeu nu poate sa-ti faca rau,nu ai cum sa nu te poti baza pe el si nu ai cum totodata sa nu-l indragesti,astfel conteaza mult sa fim in acelasi duh cu cei ce il alegem ca prieteni.Sa ai prieteni ce se roaga cand esti in necaz este un dar! Sa ai prieteni ce-ti dau un sfat dezinteresat este tot un dar! Insa sa faci si tu acelasi lucru pentru ei este este o minune!
   Prietenia adevarata este aceea in acelasi duh, cand nu incercam sa parem altii decat ceea ce suntem, cand durerea celui de langa noi devine a noastra, cand ne gandim la binele aproapelui nostru mai presus decat la binele nostru,cand impartim totul frateste si traim clipe la fel de intens,cand conteaza prezenta si nu cadrul sau detaliile, cand vedem ca trec anii iar prietenia este inca acolo unde trebuie, in inimile noastre.Aceste prietenii nasc bucuria revederii, amintiri noi si trairi cat mai deosebite impletite cu dorinta de a da nastere la noi amintiri.Astfel de prietenii se nasc teoretic intamplator insa nu de putine ori este defapt lucrarea lui Dumnezeu de a aduce oamenii necesari in viata noastra,prin care El ne ajuta, cu care ne impartim apoi viata cu greutati si bucurii....astfel de prietenii sa cautam!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu