Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

vineri, 25 decembrie 2015

Sa lasam masca jos...

  A mai trecut un an, an in care fiecare dintre noi am plans ,am ras, am invatat lucruri noi, ne-am desprins de cele nefolositoare si am trecut prin fel si fel de lucruri.Dar oare in urma tuturor experientelor mai mult sau mai putin placute ,am "cules" ceva de folos sufletului nostru?
  Daca Mantuitorul a venit in lume pentru noi, ce putem face noi ptr credinta noastra?
Nasterea Domnului vine cu pace, cu incredere,cu tarie in credinta sau cel putin asa ar trebui sa vina in camerele sufletului nostru.
  Haideti ca odata cu Nasterea Lui, sa nasca in noi frumosul! Atentie insa la frumos,el vine sub forme cat mai placute ochiului,dar noi stim prea bine ca judecarea frumosului nu se face pe baza ochiului ci pe a sufletului fiindca insusi Judecata Domnului se face prin prisma sufletului si nu pe baza ochiului.
 Evident ca ne intrebam acum de ce anume este reprezentat frumosul si cum il recunoastem...este atat de simplu incat chiar il putem vedea si cu ochii care n-ar trebui sa aiba aici o mare pondere.
   Frumosul se simte, el da o stare de liniste si pace launtrica,fiind natural in orice ipostaza s-ar afla un om sau orice ar face acesta, el exista si il traim.
   Frumosul adevarat nu se retuseaza cu diferite corecturi, este insusi starea naturala si sincera a trairilor, a omului si a ceea ce face el. Neavand o definitie anume este larg simtibil si nu trebuie sa se incadreze in anumite tipare sau dimensiuni ori chiar criterii, pur si simplu el odata intalnit ajunge sa ne bucure sufletul si sa ii transmita acea stare indelung cautata de catre om, astfel ceea ce pare frumos pentru cineva poate parea totodata urat sau neimportant pentru altcineva, ideea este ca frumos este ceea ce ne este de folos sufletului nostru. Daca cuiva ii este de folos un om cald, atunci pentru el un om frumos este un om cald, daca pentru altii un om frumos este acel om  care arata intr-un anume fel atunci pentru acel om  frumosul este reprezentat de acea anume frumusete dar sa nu uitam ca aceste frumuseti sunt trecatoare, nu este evident imposibil ca ceea ce este frumos in exterior sa fie si in interior deoarece frumosul din interior se exprima in exterior, practic se "revarsa".
  Sfantul Ioan Gura de Aur ne invata ca frumusetea sufletului se citeste pe chipul omului, anume daca omul are chip senin si luminos nu ai cum sa ai de a face cu un om rau, evident ca toate aceste concluzii ce le tragem in urma cantaririi situatiei pot fi influentate de cei din jur insa judecatorul final este sufletul nostru, daca acesta trage catre o directie anume, catre o persoana anume inseamna ca acea persoana este frumoasa pentru noi iar daca mai adaugam gand curat de rugaciune si nadejde in Dumnezeu nu se poate ca acel lucru sau persoana sa nu fie frumosul pentru noi si atunci inseamna si ca ne este de folos iar daca ne este de folos sa ni-l dea Dumnezeu si sa il tina in viata noastra!
  Sarbatori frumoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu