Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

miercuri, 27 mai 2015

Sfaturi ale parintelui Porfirie

 Parinti ca parintele Porfirie, si-au dedicat viata lui Hristos si s-au straduit in ajutorarea sufletelor noastre.Mai jos regasim niste sfaturi ale parintelui pe care acestea le punea deseori in prim ßplan cand era vorba de a spune niste cuvinte de folos credinciosilor :


" Trebuie sa iubim cu inima curata si tot astfel trebuie sa ne rugam.Astazi oamenii cauta sa fie iubiti si de aceea esueaza. Corect e sa te intereseze nu daca ei te iubesc, ci daca tu Il iubesti pe Hristos si pe oameni. Doar astfel sufletul iti este implinit.
  Sa nu va preocupati de cele de pe urma, nici de antihrist, nici de semnele sale, fiindca sa stiti ca atata timp cat Il avem pe Hristos cu noi, antihristul nu ne poate vatama cu nimic.Cand se revarsa asupra noastra Harul cel dumnezeiesc, rugaciunea noastra devine cu totul curata. Sa te rogi neincetat, zi si noapte, chiar si cand dormi in pat. 
  Nu sunt toti ucigasi, nu sunt toti oameni rai, cei care fac nelegiuiri, ci sunt nepasatori, nu se nevoiesc, nu se spovedesc, nu se pocaiesc, nu se roaga, nu se straduiesc. Si exista si oameni buni, dar care raman asa, ogoare neroditoare, cum spune zicala populara. Si raul ii prinde si ii ravaseste. Si ii pune sa savarseasca crime si alte faradelegi si dupa aceea, peste putin timp, se caiesc, se necajesc, sufera, de parca ar fi in iad. "



" Cu ce te ajuta psihologia sau celelalte? Iti arata boala si iti arata ca te-ai dezbinat. Important este sa te vindeci de boala si sufletul tau faramitat sa se uneasca, sa devii iarasi sanatos.Sfintenia parintilor contribuie la mantuirea copiilor. Intr-un singur fel putem face sa nu avem probleme cu copiii nostri, si anume prin sfintenie! Deveniti toti sfinti si nu veti mai avea nici o problema cu copiii vostri... Acest lucru il veti izbandi lesne in momentul in care va veni Harul cel dumnezeiesc. Dar cum vine Harul cel dumnezeiesc? Vine cand ne smerim si ne rugam. Iar rugaciunea trebuie sa fie simpla si curata, caci daca ne rugam cu credinta si rabdare, nu se poate sa nu primim raspuns."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu