Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

joi, 28 mai 2015

Conferință pastoral-misionară de primăvară în Capitală


    Clericii, preoții de caritate, stareții și starețele din Capitală și județul Ilfov s-au întrunit ieri, 27 mai, în cadrul conferinței pastoral-misionare de primăvară cu tema „2015 - Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi”. Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum săvârșite în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiri­don”-Nou din Capitală de Prea­sfințitul Părinte Varlaam Plo­ieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Răspunsurile la strană au fost date de către corul Protopopiatului Ilfov Nord. 


 


    Conferința s-a desfășurat în Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din Capitală și a fost deschisă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a rostit cuvântul intitulat „Să aducem lumină și bucurie într-o lume confuză și tristă - Misiunea parohiei și a mănăstirii azi”. În continuare, au susținut referate: pr. conf. dr. David Pestroiu, despre parteneriatul dintre Parohie și Școală; pr. conf. dr. Radu Petre Mureșan, despre rolul catehezei în misiunea Bisericii în contextul multiconfesional și multireligios azi; pr. Ionuț Viorel Iordăchescu, consilier social eparhial, despre misiunea socială a parohiei în contextul actual; arhim. Melchisedec Velnic, exarh al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și stareț al Mănăstirii Putna, despre misiunea mănăstirilor azi, și conf. dr. Adrian Lemeni, consilier patriarhal la Sectorul teologic-edu­cațional, despre rolul laicilor în misiunea parohiei. Referatele vor fi publicate integral în „Glasul Bisericii”, revista oficială a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. După susținerea referatelor a fost vizionat un film despre Mănăstirea Putna. (Ioan Bușagă)


sursa : http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/conferinta-pastoral-misionara-de-primavara-capitala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu