Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

marți, 26 mai 2015

Parintele Iustin Parvu

  Parintele Iustin Parvu este unul dintre cei mai mari duhovnici ai tarii noastre. 

  Parintele Iustin s-a nascut la data de 10 februarie 1919, in satul Poiana Largului, comuna Calugareni, judetul Neamt, fiind cunoscut ca mare duhovnic si staret la Manastirea Petru Voda.     
  Parintele Iustin Parvu este arestat pe motive politice si condamnat la 12 ani de "inchisoare politica".  Nevoitorul pentru tara si credinta, Iustin Parvu, va fi muncit prin mai multe inchisori ale tarii.

    Smerenia sa era fara margini, astfel ca, intrebandu-l niste credinciosi de chinurile indurate, a refuzat sa vorbeasca, spunand ca alti parinti au suferit chinuri mult mai ingrozitoare, fara sa se planga si fara sa faca pe martirii.Dupa anul 1990, odata cu Revolutia, cand s-a schimbat regimul politic, Parintele Iustin Parvu se intoarce la Manastirea Secu, unde sta aproape un an. Dupa aceasta data, el se retrage in sihastrie, cu gandul de a-si petrece restul zilelor in post si rugaciune, in isihie.
  Randuiala lui Dumnezeu era insa alta cu Parintele Iustin. Astfel, intre anii 1991-1992, alaturi de alti doi monahi, Ignat si Calinic, parintele soseste in satul Petru Voda. Aici, el va intemeia Manastirea Petru Voda - judetul Neamt, pe care o inchina martirilor romani din inchisorile comuniste.
    S-a remarcat prin minunile pe care le-a facut, precum si prin bunatatea sa sufleteasca, avand marea capacitate de a asculta, intelege si alina suferintele oamenilor.
   Monahul si duhovnicul desavarsit Iustin Parvu a trecut la cele vesnice la varsta de 94 ani,  duminica seara, in data de 16 iunie 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu