Pentru a mai "evada" din monotonia mancarurilor de post ( cartofi/zacusca/ghiveci de legume etc) avem mai jos o delicioasa reteta de paste de post:
Ingrediente Paste de post – 3 portii
300 gr paste fara ou , 200 gr zacusca de ciuperci, 50 ml apa calda, 2 linguri ulei, 100 ml sos de rosii cu ardei, 1/2 lingurita zahar, 1 ceapa rosie, sare si piper dupa gust, patrunjel verde.
Mod de preparare Paste de post
- Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Dupa fierbere se pun intr-o sita , se trec printr-un jet de apa si se lasa la scurs.
- Ceapa se taie fideluta si se caleste in ulei. Se adauga apa, sosul de rosii cu ardei si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 min.
- Se adauga zacusca , zaharul si potrivim de sare, piper.
- Se mai lasa sa fiarba cca 5 min apoi adaugam pastele , amestecam si se mai lasa pe foc inca 5 min.
Pastele se servesc calde cu patrunjel verde taiat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu