Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

luni, 16 februarie 2015

Lasatul Secului de carne pentru Postul Pastelui

   In calendarul bisericesc, Lasata Secului are doua etape care conduc treptat catre Postul Sfintelor Pasti: Duminica Infricosatei Judecati - cand se lasa sec de carne (15 februarie) si Duminica Izgonirii lui Adam din Rai - cand se lasa sec de branza (22 februarie).
Parintii nu au incetat sa atraga atentia, chiar in cele mai aspre cuvinte, ca, inteles doar ca efort alimentar, postul nu are nici o trecere religioasa: “De mancare postind, suflete al meu, dar de pofte necuratindu-te, in desert te lauzi cu nemancarea... Ca un mincinos vei fi urat de Dumnezeu si demonilor celor rai te vei asemana, caci nici ei nu mananca pururea...”; 

   Lãsatul secului este mai întâi de toate un îndemn la reculegere, la reînnoirea vietii prin lãsarea pãcatelor si a preocupãrilor desarte si prin întoarcerea spre Dumnezeu. Asa se spune în frumoasele cântãri bisericesti de post: “Ziua postului pãrãsire de pãcate sã-ti fie, suflete, si cãtre Dumnezeu plecare si apropiere”. Postul este prin excelentã timp de rugãciune, de cãintã si mãrturisire a pãcatelor, de înfrânare, de rãbdare si mai ales de iertare. Înfrânarea de la mâncarea “de frupt” este numai un aspect al postirii ortodoxe, cel vãzut. 

Post usor sa aveti!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu