Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

luni, 16 februarie 2015

Cuvant al IPS Laurentiu Streza la intronizarea PS Andrei Fagaraseanul

Andrei Făgărăşeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a fost ales, joi, episcop al Covasnei şi Harghitei, în urma reunirii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.


În urma votului secret la care au participat 45 de ierarhi,  Andrei Făgărăşeanul a fost ales cu 38 de voturi, în timp ce PF. Calinic Botoşăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, singurul său contracandidat, a obținut șapte voturi.
Postul a devenit vacant după ce, în luna decembrie, fostul episcop Ioan Sălăjan a fost numit noul mitropolit al Banatului.
”Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul este de peste 25 de ani monah. A fost stareț în zona Harghitei și Covasnei și a avut o legătură directă cu oamenii din zonă. Este o episcopie misionară. Românii sunt minoritari la ei acasă. Misiunea lui este o misiune specială pentru că, din punct de vedere administrativ lucrurile sunt stabilite, nu ca înainte…Acum 20 de ani Ioan Sălăjan îmi spunea plângând că a mâncat mure din biserică, cam așa arătau bisericile, erau părăsite. Acum, toate sunt refăcute”, a declarat pentru stiridesibiu.ro  IPS Streza, Mitropolitul Ardealului.
Mitropolitul mai spune că nu va fi ușor pentru Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul să conducă Episcopia Covasnei şi Harghitei, însă oamenii din zonă merită ”tot efortul”.
”Am slujit în zonă. Merită tot efortul datorită oamenilor. Sunt extraordinari. Oamenii de acolo țin la Biserică ca la existența lor”, a subliniat IPS Streaza.

Multa putere de munca PS Voastre,tarie in credinta si rabdare in lucrarea ce o aveti in fata si din partea ortodoxroman.blogspot.ro !!!


sursa:http://www.stiridesibiu.ro/?p=15828

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu