Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

vineri, 13 februarie 2015

"Isteria" Valentines day


    Desi avem niste traditii atat de frumoase, valori de promovat si lupta mantuirii in fata, ne pierdem din pacate in tot felul de "zile" copiate si fel si fel de curente la moda.
Este complet gresit ca ceea ce este la moda, este si bine si totodata daca este copiat sa insemne ca si este bine.
   Ce ne facem cu Valentines day?
Aceasta "zi" desi este imbracata intr-un ambalaj pozitiv- ziua indragostitilor/a iubirii/a cuplurilor etc este defapt o strategie de marketing, de distractie,de promovare de non valori si de desfrau de ce nu?!
  Cu aceasta ocazie avem parte de casatorii de proba, casatorii in tramvai, in metrou, in parc sau in scoli; dezmat public, imoralitate; declaratii de dragoste, programe speciale la TV si radio, felicitari, concursuri, premii; ziua indragostitilor, alegerea unui partener, chefuri monstruoase etc.


Peste tot vedem inimioare ( dar icoane NU),peste tot vedem trandafiri rosii ( busuioc NU),parfumuri (mir NU),jucarii de plus si tot felul de obiecte tipice acestei zile,care nu fac decat sa ne faca sa concentram asupra acestei zile complet fara folos!
De ce este fara folos aceasta zi?
Pentru ca nu ne ajuta in mantuirea noastra cu absolut nimic, de ce avem nevoie de o zi a iubirii cand Hristos este iubirea, cand ar trebui sa traim in si cu draoste in fiecare zi si sa ne iubim unii pe altii?!

Cei pro Valentines day vin evident cu un argument favorabil acestei zile si anume: pai si Maicii Domnului ne rugam in fiecare zi si cu toate astea o sarbatorim de cateva ori pe an,ii dedicam niste zile anume!
Corecta aceasta afirmatie!Insa nimic nu se compara si nu se ridica la importanta sarbatorilor crestine!
Timp in care Valentines day nu reprezinta asa ceva!




Ce s-a intamplat pe 14 februarie?Daca analizam cu atentie calendarul Bisericii Ortodoxe, dar si al Bisericii Catolice, nu vom gasi nici un sfant Valentin pomenit pe 14 februarie. Este frumos sa fii indragostit. Lumea devine mai buna iar iubirea iti da aripi sa te inalti tot mai sus. 

   Un clar punct de vedere al Bisericii Ortodoxe Romane exprimat zilele acestea vine din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului : " „în acord cu Bisericile Romano – Catolică, Greco – Catolică şi Reformată îndeamnă pe toţi creştinii să se delimiteze de mijloacele prin care se promovează „Valentine’s Day„, considerând că această „sărbătoare” este „o formă de denigrare a valorilor morale româneşti, creştineşti şi un atac la adresa familiei, cu impact devastator în educaţia tinerilor”, se arată într-un mesaj trimis preoţilor, credincioşilor şi cadrelor didactice.În finalul memoriului, Episcopia îi îndeamnă pe „preoţi, profesori, pe diriginţi şi pe directorii responsabili cu munca educativă în şcoli să promoveze virtutea, curăţia fizică şi morală şi demnitatea tinerilor”.
Sâmbătă, 14 februarie, toate bisericile vor fi deschise. Biserica Ortodoxă din Maramureş şi Sătmar propune ziua de 14 februarie şi duminicile din preajma acestei zile, „ca date de combatere a desfrâului şi susţinere a familiei – instituţie esenţială a societăţii”.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu