Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

vineri, 8 februarie 2013

Ortodoxie vs. secte

Ortodoxie vs. secte



   Evanghelia spune : "In vremea de apoi vor iesi Hristosi mincinosi si pe multi vor insela."

 De 2000 de ani, Biserica s-a tot fărâmiţat în bucăţi. Avem astăzi trei mari ramuri creştine: Protestantismul, Catolicismul(papismul) şi Ortodoxia.Catolicismul deţine cel mai mare număr de adepţi, peste 1,1 miliarde. Ortodoxia se situează pe locul al doilea – peste 200 milioane, iar pe ultimul loc protestantismul şi neoprotestantismul.
 Suntem insa totodata asaltati de credinte si metode orientale de meditatie precum yoga, de toate felurile.
 Sectarii isi fac si ei puternic simtita prezenta dar acestia nu au ierarhie canonica; nu-L recunosc pe Sfantul Duh, nu au cele sapte Sfinte Taie (Spovedanie, Impartasanie etc), nu cinstesc pe Maica Domnului si Sfanta Cruce(nu isi fac cruce) . Cand S-a inaltat la cer, Hristos, le-a spus celor 12 Apostoli : "Stati in Ierusalim pana va veti imbraca cu putere de sus !" Si la Duminica Mare, dupa zece zile, a venit peste ei Duhul Sfant de sus, in chip de limbi de foc. Apoi, vorbeau toate limbile de sub cer. Dupa ce au fost imbracati cu putere de sus, i-a trimis, zicand :" Mergand, propovaduiti Evanghelia la toata lumea, botezandu-i pe ei in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Cel ce va crede si se va boteza, se va mantui, iar cine nu, se va osandi. ".De aici reiesind limpede ca ortodoxia se bazeaza pe o randuiala canonica.



Protestanţii sunt de parere ca mântuirea se realizeaza numai prin credinţă. Omul se mântuieşte numai prin credinţă, fără fapte, zic ei. Desi Sfantul Apostolul Iacob spune: "Credinţa fără fapte este moartă" .Timp in care ortodoxia arata clar ca a noastra credinţa trebuie imbinata cu fapte bune, ducand spre mântuirea sufletului.
 Credinţa mozaică, este credinţa evreilor primită prin proorocul Moise. Ei nu cred în Iisus Hristos, Mântuitorul .
 Credinţa păgână, este cea a celor ce nu cred Dumnezeu. Printre acestea se numara: mahomedanismul, budismul, hinduismul, şintoismul etc. Ei se închină la idoli sau diavoli.
  Baptistii sustin ca daca te-ai botezat te duci la rai si ca a lor casatorie este admisa doar intre ei ( intre baptisti).Asta ar insemna ca oricate pacate am face dupa botez , nu mai conteaza, fiindca oricum ajungem in rai.
  O alta secta este cea a adventistilor care sustineau ca venirea Mnatuitorului o sa aiba loc in martie 1843 proorocie ce nu s-a implinit, acestia recunoscand in public chiar , ca s-au inselat, adaugand apoi 7 luni si zece zile si ca data ar fi defapt 10 oct.1844 si ca data de 10 oct.1844 este data venirii sigure. La fel ca prima proorocie, aceasta nu s-a implinit. Acestia au ca baza Vechiul Testament cu privire numai la mancaruri curate si necurate, in schimb sustinand ca cunosc data exacta a venirii a doua .( Desi acest lucru numai Dumnezeu il poate sti, si nimeni si nicio religie nu are de unde sa stie cand o sa aiba loc).
 De mentionat sunt si Penticostalii care pretind ca bolile trupesti se vindeca prin rugaciunea comunitatii si ungerea cu untdelemn si care ii exclud din comunitate pe cei ce pacatuiesc si nu ii mai primesc.Fundamentul cultului lor sunt cantarile si predicile.Acestia se mai numesc si tremuratotrii din cauza tremuraturilor ce le au, care zic ei, ar fi de la Duhul Sfint.
  Nu in ultimul rand avem in jurul nostru din pacate si martori ai lui Iehova.Acestia au convingeri clar stabilite cum ca secta este autoritatea suprema,statul si institutiile sunt de la satana si trebuiesc combatute,nu exista Sfinta Treime.Sfintul Duh este o energie a lui Dumnezeu.Hristos a fost un om simplu si a murit ca oricare altcineva iar oamenii nu trebuie sa se organizeze in stat ci sa traiasca liberi.

  Este imposibil sa nu facem aici referire la scrierile cuviosului Paisie Aghioritul ("Mari initiati ai Indiei si Parintele Paisie") referitor la practicile yoga si la marele pericol al meditiatiei, fapte ce duc la posedare demonica. Acestea nu au in vedere doar simple exercitii fizice si mentale, ci importa din trasaturile asiatice, ducind la tulburari mintale, depresii,obsesii si in cele din urma la nebunie.


Rolul nostru este de a ne feri de sectari, care dau reviste pe strada, prin parcuri si pe unde mai reusesc.Acestea nu sunt publicate cu aprobarea Sfantului Sinod  si fara binecuvantare.Ramanandu-ne decat sa pastram calea cea dreapta- ortodoxia, credinta neamului nostru romanesc.






2 comentarii:

  1. Spor si ajutor de la Domnul in raspandirea si pe aceasta cale a Cuvantului Domnului!

    Ierom. Mihail

    RăspundețiȘtergere
  2. Blagosloviti !!
    Sa ajute Domnul! Multumim!!
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere