Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

luni, 29 iunie 2015

Sfinții Apostoli Petru şi Pavel

  Biserica Ortodoxă îi cinsteşte astăzi pe doi dintre părinţii ei cei mai însemnaţi, pe Apostolii Petru şi Pavel, cunoscuţi în lumea întreagă, cinstiţi şi pomeniţi împreună în fiecare an la sfârşitul lunii iunie. Numele lor sunt pomenite împreună în Biserica Răsăriteană pentru a arăta unitatea lor în edificarea Trupului lui Hristos în această lume, dar şi glasul lor comun în mărturisirea adevărurilor de credinţă ale Bisericii primare, călăuze peste timp pentru creştinii din întreaga lume.

  Sfântul Apostol Petru, fratele lui Andrei şi fiul lui Iona, era din sa­tul Betsaida. Petru a fost pescar, iar Mântuitorul Iisus Hristos l-a chemat la apostolat să fie pescar de oameni. Fiind unul din cei doispreze Apostoli ai Mân­tui­to­rului Iisus Hristos, după Po­go­rârea Duhului Sfânt, a pro­povăduit Evanghelia în Iudeea, Antiohia, Asia Mică şi la Roma. Sfântul Apostol Petru a fost răs­tignit cu capul în jos de împăratul Nero, în anul 67. 
  Sfântul Apostol Pavel a fost evreu din neamul lui Veniamin, ucenic al fariseului Gamaliel şi instruit desăvârşit în Legea lui Moise. Fiind iubitor al Legii vechi, prigonea Biserica lui Hristos, iar pe drumul Damas­cului a fost convertit de Mân­tuitorul Însuşi care i S-a arătat. A devenit Apostol şi a propovăduit Evanghelia în multe oraşe şi locuri din Asia Mică şi Europa, îndeosebi la păgâni, fiind numit Apostolul neamurilor. Sfântul Apostol Pavel a murit tot la Roma în acelaşi an, 67, fiindu-i tăiat capul cu sabia. (Diac. George Aniculoaie)





sursa: http://ziarullumina.ro/cinstirea-vaselor-alese-ale-duhului-sfant-103192.html
           http://ziarullumina.ro/sfintii-apostoli-petru-si-pavel-103193.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu