Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

duminică, 21 iunie 2015

Manastirea Sinca Noua

    Mare pierdere este sa nu ne oprim cand colindam zona Fagarasului , manastirea Sinca Noua.
    Fosta obste a manastirii Sinca Veche intemeiaza o noua manastire  in anul 2009 pe un vechi amplasament monahal,pe locul unde există ruinele unui lăcaş de cult din secolul al XVI-lea, dărâmat de prigoana generalului Bucov.     Prima Liturghie după 250 de ani a fost săvârşită de Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.Slujba de sfinţire a Bisericii a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în data de 25 iunie 2011.Aici se ştie că se află sfinte moaşte ale Sfintei Anastasia Romana şi ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina.


     Viaţa duhovnicească a obştii gravitează în jurul paraclisului, unde se oficiază zilnic cele şapte Laudele, dimineaţa la ora patru şi seara la orele 16:00. Hramul paraclisului este Duminica tuturor Sfinţilor Români dintr-un motiv aparte, prin care se face o legătură între trecut şi prezent. Fiindcă nu s-a găsit nici un document referitor la hramul vechii mănăstiri, atunci s-a considerat că hramul Tuturor Sfinţilor Români este cel mai potrivit, pentru că această sărbătoare cuprinde pe toţi trăitorii, martiri şi cuvioşii cunoscuţi şi necunoscuţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu