Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

vineri, 20 februarie 2015

Supermarket...

   Traim in era vitezei,a cifrelor si a excluderii lui Dumnezeu din calea noastra.Stim cu totii ce greu ne este sa ne indeplinim obligatiile, sa facem fata greutatiilor si totodata in acelasi timp sa fim cu gandul la Hristos.
    Intr-un supermarket, in jurul orelor 17, aglomeratie mare.Intru facandu-mi loc prin multimea de persoane care asteptau la casa, ajung la raionul unde se aflau produsele ce doresc sa le cumpar insa de la intrarea mea in supermarket simt o privire atintita asupra mea.
    Vine din partea unei femei in varsta de maxim 30 ani, foarte "trendy",cu mult machiaj, multe accesorii la moda si oarecum superioara. Iau produsul dorit si revin la casa, aici aflandu-ma observ ca femeia respectiva, se afla in continuare la casa....dar oare de ce?
Caserita sa fi fost de vina? cardul femeii sa nu fi mers? Ei bine : nici una ,nici alta !
Vanzatoarea ii aseza produsele femeii in niste pungi medii....oare de ce?
Femeia respectiva, acea femeie trendy si fashion-ista, are un handicap sever la ambele maini, nici nu le putea tine normal pe langa corp, sa le foloseasca...la care se adauga unul si la picioare,nici cu acestea nu putea sta intr-o pozitie normala...Dupa ce aseaza produsele in pungi, caserita ii deschide geanta femeii, ii scoate portofelul, ii scoate cardul, tot ea il introduce ptr efectuarea platii apoi cu aceasi grija de care a dat dovada il pune la loc,inchide geanta si cu atentie ii agata cate o punguta de cate un deget femeii ( din acest motiv cumparaturile femeii erau impartite in mai multe pungi).
    Oare, in spatele acelor haine,acelei atitudini ale femeii nu se ascunde o tristete?o durere mare acumulata in timp,ceva ce noi cei fizic normali nu avem cum a intelege?! Sigur ca da...de aici si acea atitudine a femeii, pe care trebuie sa o abordeze pentru a arata ca si ea la fel ca noi este un om normal cu nevoi normale, doar ca arata diferit...Gestul caseritei ramane insa in gandul meu.

    Nu multe caserite ar fi facut acest gest....ar fi raspuns ; "Sunt platita doar pentru a incasa banii..."
Niciodata nu stim cand ne-am putea afla in locul femeii cu probleme insa de suntem in locul caseritei procedam la fel? Cand ajutam aproapele trebuie facut cu dragoste, cu grija si nicidecum ca o afacere " sa vada Dumnezeu ca eu ajut..." , cu drag si punandu-ne in locul celui ajutat si sa nu uitam ca "dar si dar se face rai"...

Din partea ortodoxroman.blogspot.ro un sincer "BRAVO!!" caseritei....ASA DA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu