Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Postul Craciunului

  Postul Craciunului este unul dintre cele mai importante posturi de peste an.
  Acesta este primul post din anul bisericesc ( care incepe in luna septembrie) si in acelasi timp ultimul post din anul calendaristic.
  Postul Craciunului incepe in data 14 noiembrie cand se lasa seara sec , durand pana pe data de 24 decembrie, avand astfel o durata de 40 de zile. Avand aceasta durata, este facuta automat legatura cu postul lui Moise, de pe Muntele Sinai, a carui durata a fost tot de 40 de zile, cu scopul de a primi Cuvantul Domnului.
  Exista pe durata acestui post si anumite dezlegari  la peste, untdelemn si vin, in functie de ziua in care cad Sfintii mari din aceasta perioada.Dezlegarea la peste este prezenta si in Postul Craciunului, biserica randuind ca in perioada 21 noiembrie ( data Intrarii Maicii Domnului in Biserica) si 20 decembrie ( Sfantul Ignatie Teoforul) sa fie dezlegare la peste in zilele de sambata si duminica.
 Postul Craciunului ne pregateste sufleteste de bucuria Nasterii Mantuitorului, sarbatoare ce trebuie intampinata cu veselie si curatie sufleteasca, pe durata Postului Craciunului  noi credinciosii, trebuind sa ne  lasam de patimi, sa iertam si sa purtam de grija faptelor noastre, postul fiindu-ne spre mantuire si nu spre cadere.
Post usor in continuare!

manast.Barnova (jud.Iasi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu