Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

vineri, 6 decembrie 2013

Impartasania

   Taina Sfintei Impartasanii este una dintre cele mai importante taine de care are parte un crestin ortodox.
   Rugaciunea, postul, participarea la Sfanta Liturghie si spovedania nu sunt de ajuns ca "hrana" credinciosilor, astfel incat Sfanta Impartasanie este o hrana duhovniceasca pentru a ne tine "vii" si chiar de baza.
   Prin Sfintele Taine, credinciosii sporesc in credinta, isi hranesc viata vesnica si se intaresc duhovniceste si trupeste. In urma spovedaniei, a baii pacatelor, avem ca "medicament" si nu neaparat ca rasplata, impartasania, care nu este posibila decat in urma acesteia, pentru ca reprezinta invierea noastra din moartea duhovniceasca, iesirea noastra din pacat, intarirea noastra si intrarea spre viata vesnica.
   Tocmai datorita acestor trasaturi se adevereste mentiunea din Evanghelie cum ca ea este insusi Trupul si Sangele lui Iisus Hristos- "Acesta este trupul Meu, care se da pentru voi" si " sangele Meu, care se varsa pentru voi" (Lc. 22, 19-20).
   Prin impartasanie, ne facem partasi crucii Mantuitorului si dam continuitate lepadarii de pacate.Primirea acestei Sfinte Taine este hotarata de parintele duhovnic in masura in care considera acesta. Evident ca dupa cum considera parintele nostru duhovnic sau parintele caruia ne spovedim pacatele noastre (daca nu avem duhovnic), este posibil ca acesta sa ne opreasca de la Taina Sfintei Impartasanii, fapt ce nu este pentru a produce o suparare ci trebuie vazut ca fiind un "medicament", oprirea avand aici un rol curatitor, de constientizare a starii noastre patimase si spre mantuirea noastra totodata.

manast.Nicula
   Primirea Sfintei Taine a Impartasaniei difera de la caz la caz, astfel incat unii credinciosi se pot impartasi mai des altii nu, totul depinzand de cum considera parintele duhovnic, taina ce depinde de nevointa fiecaruia, nevointa ce difera si aceasta la randul ei de puterea si ravna fiecaruia dintre noi.
   Sa ne intareasca Dumnezeu cu putere, cu rabdare si in credinta, pentru a putea avea parte de Sfanta Taina a Impartasaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu