Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

luni, 4 noiembrie 2013

Spovedania

  Dumnezeu ne-a lasat pe pamant , inzestrati cu consitinta, cu o putere limitata dar si inconjurati de ajutorul Lui. Din dragoste pentru noi, Fiul Sau a fost printre noi, a pataimit , a fost rastignit iar datorita puterii nemarginite a Dumnezeului nostru, a si inviat.Iar toate acestea pentru noi, din iubirea pentru noi, pentru mantuirea si binele nostru. Pe langa credinta noastra, pe langa ajutorul dat de Dumnezeu-Tatal, de Fiul, de Sfantul Duh, de Maica Domnului, de cetele ingeresti, de sfinti si de parinti trecuti la cele vesnice , mai avem un asa-zis "aliat" , acesta fiind parintele nostru duhovnic. Intre noi si parintele nostru duhovnic avand loc Taina Spovedaniei, care ne-a fost lasata ca mare ajutor in viata. 
  Tot pacatul ce ne ingreuneaza constiinta si innegreste sufletul trebuie spovedit, fapt mentionat si in Sfanta Scriptura : "Toti multe gresim. Iar de vom zice ca pacat nu avem, pe noi insine ne inselam si adevarul nu este in noi; iar daca ne vom marturisi pacatele, credincios si drept este Dumnezeu, ca sa ne ierte noua pacatele si sa ne curateasca pe noi de toata intinaciunea si nedreptatea." Nimeni nu este fara de pacat,indiferent de care ar fi acesta: cu cuvantul, cu gandul, cu vederea, din voie etc., iar acesta inmultindu-se cu alte pacate ajung sa formeze o mare de pacate, ce ne v-or innegri mintea, v-or intrista sufletul, facandu-ne alti oameni, ce ajung sa actioneze gresit datorita durerii acumulat pe dinauntru.          
    Pentru a ne usura de aceasta greutate acumulata nu este de ajuns a vorbi, a ne descarca fata de altii ci trebuie sa acceptam ca fara ajutor de sus nu este posibil nimic; chiar de v-om avea pentru o perioada parte de o anume usurare sufleteasca sau psihica, mai devreme sau mai tarziu acea durere urmeaza sa revina si sa apese din nou asupra sufletului si constiintei noastre.De ce? pentru ca oricui ne-am descarca si oricat de multa intelegere sau folos am avea de la acea persoana, un singur lucru nu o sa putem primi: stergerea pacatului, eliminarea acestuia de la Dreapta Judecata, in urma spovedaniei acestuia cu cainta in fara preotului.










                                                                                                                                                                                                                                               





Nu este negativ a te sfatui cu cei apropiati, mai ales cu persoane traitoare de ortodoxie, insa pentru stergerea pacatelor,acestea trebuie spovedite (si) preotului, indiferent ca este un parinte de mir ( parinte lumesc) sau unul monah ( din manastire); acesta prin puterea cu care a fost inzestrat este in masura a ne dezelga si a ne usura suferinta, a sterge acel pacat de pe lista pacatelor noastre si v-a sta alaturi noua la Judecata. 
      
   Trebuie mentionat insa un lucru de o importanta majora: NU parintele respectiv ne iara,ci Duhul Sfant care lucreaza prin parinte , face ca acesta sa fie un mijlocitor/un intermediar intre noi si Mantuitorul Nostru Iisus Hristos.Prin puterea cu care a fost inzestrat, el ne poate ajuta, insa prin lucrarea Sfantului Duh.Spovedania trebuie sa fie facuta sincer, cu gand curat, cu cainta si parere de rau fata de pacat, cu vointa ca pe viitor acele pacate spovedite sa nu se repete si cu nadejde in bunatatea nemarginita a lui Dumnezeu; altfel de nu v-om proceda in acest fel, spovedania este in zadar iar pacatele nu v-or intarzia sa se repete si adune.Astfel isi face simtit prezenta ajutorul spovedaniei, nadejdea noastra in fata pacatelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu