Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

joi, 14 ianuarie 2016

Intrunire a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane




         Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se va întruni în şedinţă de lucru, în zilele de 14 şi 15 ianuarie 2016, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. 
„Şedinţa de lucru de anul acesta a Sfântului Sinod este una mai timpurie decât eram obişnuiţi, aceasta fiind legată, în primul rând, de participarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Sinaxa Întâi­stătătorilor Bisericilor Ortodoxe surori, care va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie. În cadrul acesteia vor fi discutate aspecte despre care Sfântul Sinod va fi informat la şedinţa din aceste zile, pentru că sinaxa este ultimul moment înainte de Sfântul şi Marele Sinod Ortodox, care va avea loc anul acesta. Alte aspecte în ordinea de zi sunt legate de misiunea Bisericii Ortodoxe Române în afara graniţelor ţării, aspecte care ţin de relaţia Bisericii noastre cu statul român, cu autorităţile centrale şi locale, și de modul în care comunităţile de credincioşi sunt ajutate de anumite parohii sau mănăstiri care au o situaţie materială mai bună. De asemenea, se va discuta despre iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei”, ne-a declarat pr. Ionuţ Gabriel ­Corduneanu, vicar administrativ patriarhal. 





sursa: http://ziarullumina.ro/sfantul-sinod-se-va-intruni-in-sedinta-de-lucru-108512.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu