Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

joi, 9 aprilie 2015

Chiftelute de post

Pe ultima suta de metri a Postului, venim cu o propunere : chiftelute de post!


Ingrediente

200 g soia granule
7-8 linguri cu făină
4 cartofi
4-5 căței de usturoi
pătrunjel verde
mărar verde
pesmet
sare

Mod de preparare

1. Pune granulele la înmuiat în apă pentru jumătate de oră sau pregătește-le în funcție de instrucțiunile de preparare de pe plic (pe piață există destul de mulți producători, iar calitatea produselor din soia -indiferent dacă este vorba despre granule, cuburi sau fulgi - diferă foarte mult).
2. Între timp, pune cartofii în coajă la fiert. Când sunt gata, curăță-i de coajă și zdrobește-i ca pentru piure.
3. Scurge de apă, cât mai bine, granulele de soia și pune-le într-un castron împtreună cu piureul de cartofi, verdeața tocată foarte fin, usturoiul dat pe răzătoarea fină, sare și piper după gust și formează chifteluțele.
4. Tăvălește chiftelele de post cu soia printr-un amestec de făină și pesmet (în proporția pe care ți-o dorești) și prăjește-le în ulei încins. Scoate-le apoi pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
5. Dacă nu te grăbești și-ți dorești un preparat mai dietetic, pune chiftelele tăvălite pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-le la cuptorul încins până capătă o culoare rumenă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu