Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

joi, 26 martie 2015

Gogosi de post

Este post dar chiar si asa ne putem indulciiii putin: :

INGREDIENTE:
500 g făină

200-250 ml apă călduță

50 ml ulei de floarea-soarelui

7 g drojdie uscată

3 linguri cu zahăr tos

esență de vanilie

coajă de lămâie

zahăr pudră vanilat

sare
MOD DE PREPARARE
1. Amestecă făina cernută proaspăt cu jumătate de linguriță cu sare, zahărul tos și drojdia uscată.

2. Toarnă treptat apa călduță, esența de vanilie și coaja de lămâie (sau portocală) după gust și frământă aluatul până devine ușor lipicios, dar omogen.

3. Încorporează uleiul și frământă mai departe până nu se mai lipește de mâini. Acoperă cu un prosop umezit și lasă aluatul de gogosi să crească 60-90 de minute sau până își dublează volumul.

4. Pune aluatul pe masa unsă cu ulei și frământă cât să scoți aerul din el. Întinde foi potrivit de groase și decupează formele dorite (fie cu forma, fie cu gura unui pahar).

5. Lasă-le 30 de minute să crească și prăjește aceste gogoși pufoase de post în ulei înfierbântat. Scoate-le pe un șervet absorbant și pudrează-le cu zahăr vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu