Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

miercuri, 18 februarie 2015

Musaca de cartofi,cu branza si oua

   Pentru ca ne aflam in ultima saptamana de dinaintea Pastelui,cand inca mai putem consuma lactate, ortodoxroman.blogspot.ro va prezinta mai jos o reteta delicioasa de musaca de cartofi, cu branza si oua:

  • Ingrediente

    1 kg cartofi,
    6 oua,
    200 g telemea,
    100 g unt,
    200 g smantana,
    sare,
    piper
  • Mod de preparare

    Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele; telemeaua se rade. Se freaca galbenusurile crude de la 2 oua, cu sare, se adauga untul topit, albusurile batute spuma si smantana. Se ia o forma potrivit de mare, se unge cu unt si se aseaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou presarate cu piper si telemea si se urmeaza asa pana se termina. Deasupra se toarna compozitia de ou cu smantana si se pune in cuptorul incins, sa se gratineze.
  • Mod de servire

    Musacaua de cartofi cu branza si oua se lasa sa se odihneasca putin dupa care se serveste calda.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu