Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

joi, 19 februarie 2015

Mersul la biserica

   Auzim atat de des replica " crezi ca daca mergi la biserica esti mai bun?" sau " ce,nu te poti ruga acasa,trebuie sa mergi acolo?"....
   Da dragii mei, des auzim asta din pacate...vine din partea celor ce nu Il cunosc inca pe Hristos,dar ei nu sunt de vina...nici noi nu suntem de vina si atunci cine?!
   Este greu de zis cine este de vina si tot greu este si sa le explicam ce gasim noi in biserica pentru ca ei nu pot intelege si nici nu se poate explica trairea si semnificatia de acolo.Putem insa sa ne bucuram ca suntem copii ai bisericii, ai tarii noastre frumoase ortodoxe si ca inca avem aceasta libertate!


   Nu avem cum sa nu ne simtim bine intr-un loc unde de multa vreme se revarsa rugaciune,har si unde lucreaza Duhul Sfant,asta nu inseamna ca altundeva nu isi fac simtita prezenta toate acestea,insa in Biserica fiind totodata si Casa Domnului acestea "apar" mai puternic.Este locul unde Sfintii ne privesc de pe peretii bisericii,locul unde traim in timpul Sfintei Liturghii raiul pe pamant si cel unde ne simtim acasa, protejati si iubiti,desi suntem atat de mici si nu meritam toate bunatatiile acestea.
Cu toate ca nu suntem demni de asa ceva,Dumnezeu ni le lasa aici pe pamant sa ne bucuram de ele, sa ne fie de folos iar noi fugim de ele sau le ignoram,timp in care altii ce n-ar da sa le aiba.
   Oare este necesar sa ni se intample ceva ca sa apreciem mai mult?oare celor ce nu inteleg "mersul la biserica" le da la un moment dat viata o lectie ca sa ii aduca?
   Nu avem de unde stii toate acestea,insa Dumnezeu ne asteapta la El cu bratele deschise, ne-a lasat un liber arbitru pe care nu trebuie decat sa-l folosim, El nu ne obliga la ceva,depinde de noi,cai ne-a dat,noi doar sa o alegem pe cea dreapta.
   Cum stim ca acea cale aleasa este cea buna?
   Mersul la biserica nu are de ce sa nu fie bun,cu ce ar strica un loc plin de har,cu rugaciune adunata in timp,un colt de rai,o Casa a Domnului si un loc atat de potrivit sufletului nostru unde ne refugiem cel mai des la nevoie,pe cand ar trebui si la bucurii spre multumire?! Cu nimic! Chiar cu nimic!! Dimpotriva...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu