Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

joi, 6 martie 2014

Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe s-au întrunit în Catedrala Patriarhiei Ecumenice



Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe s-au  reunit astăzi, 6 martie 2014, în Sinaxă, în biserica Sfântul Gheorghe din cartierul Fanar din Istanbul. Reuniunea a început cu o slujbă de Te-Deum.

Sinaxa care pregăteşte lucrările Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe a fost deschisă de Sanctitatea Sa  Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care a evidenţiat necesitatea organizării de întâlniri cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale pentru a mărturisi împreună unitatea credinţei şi de a răspunde la problemele societăţii contemporane.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a rostit un cuvânt în plenul Sinaxei intitulat Sinaxa panortodoxă - eveniment spiritual reprezentativ, în care a prezentat rolul şi responsabilitatea care revine Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale în faţa provocărilor lumii  contemporane.

La Sinaxa  Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe participă 13 delegaţii ale Bisericilor Ortodoxe Autocefale. Întâlnirea se va încheia pe 9 martie 2014, în Duminica Ortodoxiei, prin concelebrarea Sfintei Liturghii.


sursa: www.basilica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu