Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

miercuri, 11 decembrie 2013

Sfantul Spiridon

    Sfantul Spiridon este cunoscut de catre Biserica Ortodoxa ca fiind un grabnic ajutator celor in nevoie.
Acesta s-a nascut in anul 270 si in 348 a trecut la Domnul, a fost pastor de oi si era casatorit, insa datorita decesului sotiei, acesta se decide pentru o noua cale si anume cea calugareasca.
    Ca urmare a vietii sale curate Sfantul Spiridon a fost ales ca Episcop al cetatii Trimitunda si a juns sa ia astfel parte la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, unde a explicat cu mare simplitate sensul credintei ortodoxe. Sfantul a explicat aici semnificatia Sfintei Treimi si a luat drept exemplu o caramida, spunand ca aceasta este compusa din trei elemente: apa , foc si pamant.In timpul in care acesta explica acestea, partea de sus a caramizii a luat foc iar din cea de jos a inceput sa curga apa.Pe langa aceasta minune, tot la Niceea, Sfantul ajunge sa lege o frumoasa prietenie cu Sfantul Ierarh Nicolae.
   In anul 348 Sfantul Ierarh Spiridon, trece la cele vesnice fiind ingropat in cetatea Trimitunda, mai apoi moastele sale fiind duse in insula Corfu,Grecia, unde se afla si astazi spre inchinare.

   Sfantul Spiridon mai este cunoscut si ca Sfantul care isi paraseste racla. Aceasta denumire este data de faptul ca Sfantul Spiridon isi paraseste periodic racla pentru a ajunge la cei in nevoi si pentru a ii ajuta pe cei ce il cheama prin rugaciune, in acest fel se intampla ca tot periodic sa isi toceasca incaltamintea.
   Din acest motiv, parintii catedralei din Corfu, unde se afla racla acestuia,ii schimba anual in data de 12 decembrie vesmintele, iar cele schimbate ( impreuna si cu incaltamintea) sunt date in dar manastirilor si bisericilor ortodoxe din toata lumea, procedeu repetat an de an cu bucurie si binecuvantare. Conform spuselor unor parinti slujitori ai acestui loc , pentru perioade scurte de timp Sintele Moaste ale Sfantului dispar din racla iar la momentul revenirii , care se petrece in mod miraculos, acestea au alt aspect si anume sunt prafuite si mult mai calde , decat inaintea disparitiei iar incalamintea este si acesta tocita, uzata, si acoperita cu iarba si pamant, minune ce se petrece in mod repetat.
   Sa il chemam mereu in ajutor pe Sfantul Spiridon, sa ne bucuram ca avem parte de un asemenea Sfant, ruganul sa ne lumineze calea.
Bucura-te ,Sfinte Ierarhe Spiridoane , mare facatorule de minuni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu