Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

duminică, 1 decembrie 2013

Sfantul Andrei

   Este de neconceput ca atunci cand facem referire la crestinizarea neamului nostru, la ortodoxia romaneasca si la ale sale inceputuri, sa nu fie pomenit Sfantul Andrei, care este recunoscut ca fiind ocrotitorul Romaniei si cel ce a adus cuvantul Domnului pe meleagurile noastre.
   Acesta a fost un pescar si totodata fratele Sfantului Apostol Petru, pe care l-a dus la Mantuitor, spunandu-i ca l-a gasit pe Mesia, de aici si recunoasterea ca " cel dintai chemat". Ajunge sa ii fie ucenic lui Sfantul Ioan Botezatorul,  iar apoi primul apostol ce i-a urmat lui Iisus .
   Dupa Invierea lui Iisus , apostolii mai raman o perioada in Ierusalim pentru a pune bazele formarii bisericii. Apoi pentru a propovadui Evanghelia, acestia trag la sorti pentru a decide unde o sa mearga fiecare pentru aceasta propovaduire. Sfantului Andrei, pe langa Rusia si Grecia ii revine si Scytia (Dobrogea) astfel ca ajunge si pe pamanturile noastre.
   Pestera Sfantului Andrei, Paraiasul Sfantului Andrei si alte locuri stau ca marturie a opririi sale aici. Dupa propovaduirea Evangheliei in aceasta zona, Sfantul Andrei isi continua drumul intorcandu-se intr-un final in Grecia, unde ajuta la consolidarea comunitatiilor intemeitate de ceilalti apostoli.
   In orasul Patras ( Grecia) in data de 30 noiembrie d. Hr.moare ca martir, iar in urma mai multor mutari ale sfintelor sale moaste, capul acestuia ii este pastrat in continuare in Patras.
   In calendarul nostru ortodox, Sfantul Andrei este pomenit in data de 30 noiembrie.

Bucura-te Sfinte Andrei, apostole!

     





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu