Faceți căutări pe acest blog

Neasteptat vizualizarile blog-ului cresc vizibil! Patrunderea in sufletele voastre inseamna mult, dorinta fiind una singura : de a va aduce la cunostinta diverse lucruri ce poate intr-o zi va pot fi de folos, tocmai datorita acestei intentii limbajul folosit pe blog este unul cat mai simplu, astfel incat articolele sa poata fi pe intelesul oricui.
Multumiri ptr incurajari,propuneri si mesaje, zile cu pace sa aveti!!

marți, 31 decembrie 2013

Intampinarea Noului An

 


  Ne aflam in pragul Anului Nou, la inceput de drum de an nou si fiecare dintre noi simte sa-si manifeste gandurile, dorintele si sentimentele odata cu acest inceput de drum.
  O sărbătorire rezonabilă este permisă, dacă aduce bucurie oamenilor. Este important ca toate să fie cu măsură, după sfatul sugerat de cuviosul Ambrozie de la Optina: „Uite, Meliton, ține-te de tonalitatea de mijloc, vei lua mai ridicat, nu-ţi va fi ușor, iar dacă mai jos, poţi aluneca, iar tu, Meliton, ține tonul de mijloc. "
   Nu este un păcat această sărbătoare, ci modul în care se serbează ea. Și dacă în noaptea de Anul Nou iniţial te vei ruga, vei încearca să-i ierţi pe toți și nu vei ţine minte răul pricinuit de cineva, atunci, fiind împăcat cu toţi, poţi și să urezi ​un An Nou fericit, și să bei un pahar de șampanie, și să mănânci o felie de mandarină. Văzând fețele noastre fericite, și Domnul se va bucura.
   In unele biserici, în noaptea de 31 decembrie are loc privegherea de noapte și imediat după asta – Sfânta Liturghie. Se adună la această Liturghie de noapte oamenii care şi-ar dori să intre în Anul Nou cu Hristos. Va puteți imagina: în jur agitaţie, țipete, explozii,iar în biserică are loc ceva total deosebit – rugăciunea.
   Ar fi frumos pentru toată lumea ca în aceste momente să încercăm să acționăm contrar cuvintelor: „Trec anii, anii noștri ca păsările zboară, și nu avem timp să privim înapoi.”
   Prin aceea e și valoroasă sărbătoarea Anului Nou, de obicei noi într-adevăr nu găsim nici un moment ca să privim înapoi, dar vine o zi când nu mai putem amâna. Ar trebui să părăsim agitația și vârtejul din jur înainte de a trece pragul noului an şi să facem un bilanţ. Iar apoi să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru anul trăit, să-I cerem iertare pentru ceea ce a fost făcut împotriva poruncile Lui şi să-I cerem binecuvântăre pentru anul următor.

 Sa ne ajute Dumnezeu in Noul An, sa ne fie totul spre mantuire si sa sporim duhovniceste!
Doamne ajuta!





sursa: http://ortodox.md/articole/intampinarea-anului-nou-10-reguli/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu